Bruselj (Belgija), 6. december 2017

6. decembra 2017 je v Bruslju potekal 4. Evropski parlament invalidov. Na začetku je vse prisotne pozdravil in nagovoril predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, ki je poudaril pomembnost evropskega gibanja invalidov in čestital Evropskemu invalidskemu forumu ob 20. letnici delovanja. Dogodek je bil razdeljen na tri sklope, in sicer:
• skop 1, ki se je nanašal na popolno participacijo invalidov na političnem in javnem področju s poudarkom na pravici do izražanja politične volje in možnosti voliti ter biti voljen,
• sklop 2 se je nanašal na področje človekovih pravic s poudarkom na Evropski strategiji o invalidnosti za obdobje 2020-2030 ter
• sklop 3, katerega vsebina je bila Evropska unije v svetu, s poudarkom zglednosti v trajnostnem razvoju in zagotavljanju pravic invalidom.
Na dogodku so z izmenjavo mnenj sodelovali številni delegati držav Evropske unije, predstavniki različnih evropskih združen invalidov in evropski poslanci. Potrjena sta bila predlagani manifest, ki se je nanašal na evropske volitve 2019 in Evropska strategija o invalidnosti za obdobje 2020-2030. Slovenskega delegata Martina Geca in njegovega osebnega asistenta Dragana Bosančića sta sprejela evropska poslanca Tanja Fajon in Igor Šoltes. Oba sta izrazila podporo slovenskim invalidom in ponudila pomoč pri premagovanju težav s katerimi se srečujejo.