Ministrstvo za zdravje vabi državljane na prvi, drugi ali tretji odmerek cepiva proti Covidu 19. S tem namenom so organizirani Dnevi cepljenja, ki bodo potekali v vseh občinah po Sloveniji od 19. do 23. decembra 2021. Osnovni cilj akcije je doseči zadostno precepljenost in družbo čim prej vrniti v normalno življenje. Na ministrstvu upajo tudi, da se bomo prebivalci pri skupnem cilju še bolj povezali.

Cepljenje je varno in učinkovito, pripomore k zaščiti sebe in svojih bližnjih. Vse ključne informacije o cepljenju in cepivih proti Covidu 19 si lahko preberete na spletni strani www.cepimose.si, kjer so na voljo pojasnila vrhunskih strokovnjakov. Vabljeni, da v svojem lokalnem okolju preverite termine cepljenja, se prijavite in tako odgovorno doprinesete k dobrobiti in zdravju družbe.

V skladu z dogovorom ministra za zdravje Janeza Poklukarja, predstavnikov zdravstvenih domov in bolnišnic ter županov, bodo cepilni centri v predbožičnih dneh odprti od 8. do 20. ure. V vsaki statistični regiji bodo na eni lokaciji cepili tudi ponoči, od 20. do 8. ure zjutraj. Organizirane bodo tudi mobilne cepilne enote.

Odgovori na najpogostejša vprašanja.

Nagovor zdravstva