Spoštovani,
 
vabimo vas na mednarodno konferenco “Večja mobilnost in dostopnost sta pot k večji udeležbi in opolnomočenju invalidov v družbi«, ki jo v okviru slovenskega predsedovanja EU organizira MDDSZ v sodelovanju z EDF in NSIOS.
 
Rdeča nit konference bosta mobilnost in dostopnost za invalide. Mobilnost in dostopnost, ki sta bistveni za večjo udeležbo in opolnomočenje invalidov v družbi, bomo obravnavali skozi tri vsebinska področja: multimodalna mobilnost, EU kartica ugodnosti za invalide in EU Strategija o pravicah invalidov za obdobje 2021 – 2030. 
 
Na panelih bodo sodelovali vrhunski strokovnjaki in strokovnjakinje, konference se bo udeležila komisarka za enakost Helena Dalli, z nagovori in prispevki pa bodo sodelovali tudi predstavniki invalidskih organizacij in NSIOS.
 
Na konferenci  bodo predstavljeni do sedaj uspešno izvedeni slovenski projekti, ki bi posledično lahko postali tudi sistemske rešitve in del invalidske politike v državah članicah EU. Predstavljena bo tudi umestitev slovenskega znakovnega jezika in jezika gluhoslepih v Ustavo.
 
Konferenca bo potekala prek spleta v soboto, 20.11.2021, od 9.00 do 17.15 ure in bo odprta za javnost. Za spremljanje konference se je treba prijaviti v sistemu SAOD, nato pa prejmete povezavo na dogodek.
 
Program konference v priponki in na linku spodaj.