V dvorani Državnega sveta je bila v četrtek, 30. avgusta 2018, skupna žalna seja v spomin na predsednika Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Borisa Šuštaršiča. Žalno sejo smo pripravili skupaj z Državnim svetom Republike Slovenije, Društvom distrofikov Slovenije, Svetom za invalide Republike Slovenije in Zavodom invalidskih podjetij Slovenije.

 (žalna seja)

Preminulemu predsedniku Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije Borisu Šuštaršiču, ki je bil tudi dolgoletni državni svetnik in predsednik Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, predsednik Društva distrofikov Slovenije in predsednik Zavoda invalidskih podjetij Slovenije smo se na seji z minuto molka ob predsedniku Republike, Borutu Pahorju, predsedniku Državnega zbora, mag. Dejanu Židanu, predsedniku Državnega sveta, Alojzu Kovšci, podpredsedniku vlade, Borisu Koprivnikarju, varuhinji človekovih pravic, Vlasti Nussdorfer in državnih svetnikih poklonili predstavniki invalidskih organizacij ter sodelavci pokojnega Borisa Šuštaršiča. Svoje misli so številni prisotni na žalni seji zapisali v žalno knjigo.

 (predsednik Republike Borut Pahor se vpisuje v žalno knjigo)

Sejo je vodil predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, ki je ob žalnem govoru podal zavezo, da bo sam prevzel in nadaljeval pobude Borisa Šuštaršiča v Državnem svetu. V imenu Društva distrofikov Slovenije, Birografike Bori in Doma dva topola je spregovoril Ivo Jakovljevič, v imenu Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije Goran Kustura, v imenu Sveta za invalide Republike Slovenije Dane Kastelic, v imenu Zavoda invalidskih podjetij Slovenije pa Tatjana Brumnič – Smrekar. Med sejo je spomin na pokojnega Borisa Šuštaršiča z glasbo pospremil Kvintet trobil Slovenske policije.

 (mesto Borisa Šuštaršiča v Državnem svetu)

Od našega predsednika Borisa Šuštaršiča pa smo se poslovili v petek, 31.8.2018, v vežici sv. Nikolaja na Plečnikovi Žalah v Ljubljani. Sam pogreb je potekal v ožjem družinskem krogu.

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Borut Sever