Program ohranjanja zdravja

Program ohranjanja zdravja predstavlja obnovitev in pridobitev novih moči, spoznanj in spospobnosti za uspešno nadaljevanje osebnih aktivnosti na področju dela, izobraževanja, prostočasnih in pri vsakodnevnih opravilih.

Dom oddiha Okroglo

Dom oddiha Okroglo
foto: ZDSSS

Program ohranjanja zdravja slepih in slabovidnih

Programi za aktivno ohranjevanje zdravja v prilagojenih objektih in enotah Zveze omogočajo aktivnosti za krepitev psihofizičnega in zdravstvenega stanja. Programi so usmerjeni v socialno integracijo posameznikov oziroma v pomoč in samopomoč slepim in slabovidnim pri premagovanju socialne izključenosti in blažijo socialne ter psihične posledice zaradi slepote oziroma slabovidnosti.

Več

Počitniški dom Kranjska Gora
foto: ZDGNS

Program ohranjanja zdravja in rehabilitacija gluhih in nagluših

Program poleg ohranjevanja zdravja in rehabilitacije oseb z okvaro sluha prispeva tudi k psihičnemu uravnovešenju znotraj članov družine invalida, saj se v večini primerov izvaja kot družinska rehabilitacija. Aktivnosti v hribih, zdraviliških bazenih in na morju ter druženje delujejo na uporabnika preventivno in terapevtsko ter ustvarjajo pogoje za lažje vsakodnevno vključevanje v življenje in delo.

Več

Kamp Adria Ankaran
foto: adria-ankaran.si

Program ohranjanja zdravja Zveze društev civilnih invalidov vojn Slovenije

Člani, ki želijo koristiti posamezno enoto za ohranjevanje zdravja se prijavijo na svojem matičnem društvu. Za vse enote (razen apartmajev v Domu Pri Mejašu) so termini koriščenja 10 – dnevni. V enotah za ohranjanje zdravja, ki so v zdraviliščih imajo člani – civilni invalidi vojn in njihovi sorodniki, ki koristijo enoto s članom, zagotovljene karte za kopanje v bazenih.

Več

Dom paraplegikov Pacug
foto: domparaplegikov.si

Počitnikovanje in ohranjanje zdravja Zveze paraplegikov Slovenije

Članom Zveze paraplegikov Slovenije nudimo prilagojene objekte v Pacugu, Pineti, Semiču in Čatežu za eno – ali večdnevno bivanje z družino in prijatelji. Menjava okolja, sprostitev na različnih atraktivnih lokacijah ob morju, v Beli krajini ali v toplicah, ima izredno pozitivne učinke. Zaradi dostopnosti in prijetnih vplivov okolja na njihovo fizično in psihično zdravje, se člani v veliki meri vključujejo v to aktivnost.

Več
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.